Itzuli orri osora

Oilasko gisatua

Presio-eltzea erabiliz egiten den oilasko errezeta gozoa.

  • Zatitutako oilasko oso 1
  • Kipula 1
  • 2 baratxuri-ale
  • Piper berde 1
  • 2 patata ertain
  • 12 txanpiñoi
  • Ilar pote txiki 1
  • 2 azenario txiki ala 1 handia
  • Piper txorizero 1
  • Ardo zuri edalontzi 1
  • Tomate frijitu lata erdi
  • Aukeran: ereinotza
  • Gatza
  • Ura
  • Zuritu kipula eta baratxuri-aleak eta egin txiki-txiki.
  • Zuritu patatak eta moztu kubotan.
  • Zuritu azenarioak eta moztu xerratan.
  • Garbitu, kendu pipitak eta txikitu piper berdea.
  • Garbitu eta moztu xerratan txanpiñoiak.
  • Erregosi barazki guztiak presio eltzean olio txorrotada batekin.
  • Bota oilasko zatiak eta gorritu.
  • Gatzatu.
  • Gaineratu piper txorizero bat (garbitu eta kendu pipitak), ardo zuri edalontzia, tomate frijitua, ereinotz hosto bat.
  • Estali urarekin eta nahastu dena ondo.
  • Jarri tapa eltzeari eta egosi 30 minutuz.
  • Ireki eltzea, gehitu ilarrak eta egosi su baxuan 5 minutuz.